Vegan vitamin D

Vegan vitamin D
Proizvajalec: Golden-Neo Life-Diamite
Šifra: 865
Nagradne točke: 0
Stanje zaloge: Na zalogi
Spletna cena: 19,03€
   - ALI -   
 
 

 Naravno prehransko dopolnilo - vegan vitamin D.                  

Vebuje 120 tablet.

 

Zaščitena mešanica z visoko vsebnostjo vitamina D3, pridobljena iz naravnih sestavin iz polnovredne hrane, zagotavlja visoko učinkovitost in biološko razpoožljivost. Združuje vitamin D3 in vitamin D2 (holekalciferol, erkokalciferol).

Vitamin D, je v maščobi topen vitamin. Imenujemo ga tudi " sončni vitamin, saj ga telo tvori z pomočjo sonca.  Ko ,je koža izpostavljena ultravijoličnim žarkom B ali UVB.vitamin D dobimo tudi neposredno iz živil, vendar je običajno samo z živili težko doseči njegovo ustrezno raven. Med hrano z visoko vsebnostjo vitamina D so::

  • mastne ribe - (losos,tuna,skuše),
  • goveja jetra, jajčni rumenjak
  • in gobe.

Vitamin D je 100% veganski. NeoLife vegan D, je v celoti izdelan brez kakršnih koli sestavin živalskega izvora in izpolnuje stroga merila za oskrbo, kot je predvidena za  uporabnike veganskih in vegatrjanskih prehranskih dopolnil.

Razumevanje komunikacije vitamina D prek receptorjev v telesu je odprlo vpogled v nove vloge tega vitamina, ki presegajo le vzdrževanje kosti, vklučuje imunsko delovanje in športno zmoglivost.

Naravno pomankanje vitamina D.

Raziskava  iz leta 2019, je pokazala, da kar 4 od 5 prebivalcev Slovenije 6 mesecev v letu od ( novembra do aprila), .Nekatire zanimive raziskave kažejo, da vitamin D da deluje kot močna podpora imunskega sistema.Vitamin D spodbuja naravno imunost, ki je v bistvu vaš prvi obrambni mehanizem, pri katerem vaše telo razvije nespecifičen odziv na nekaj, kar je v telesu tujek.Eden od načinov,kako lahko vitamin D to stori, je posredno ustvarjeno proti mikrobnih snovi, ki lahko uničijo bakterije.niso zadostno priskrbleni z vitaminom D. Za zdravje, je pomembna prehrana in ustrezen vnos vitaminov, kot naprimer vitamin D. Z zdravo prehrano naše telo dobi številne vitamine. Eden med njimi pa nastaja predvsem takrat, kadar kožo obsevajo sončni žarki. To, je vitamin D - edini vitamin,ki ga lahko v zadostni meri biosintetizira človeško telo in sicer v koži s pomočjo ultravijolične svetlobe- UVB.Vitamin D dobimo tudi neposredno iz živil, vendar je običajno z živili težko doseči, njegovo ustrezno raven.

Delovanje kardijovaskularnega sistema:

Glede na temelno vlogo vitamina D pri vzdrževanju ustrezne ravni kalcija, potrebnega za delovanje mišic, izhaja, da je delovanje srca odvisno od ustreznega nivoja tega vitamina.

Delovanje imunskega sistema:

Nekatire zanimive raziskave kažejo, da vitamin D deluje kot močna podpora imunskega sistema.Vitamin D spodbuja naravno imunost, ki je v bistvu vaš prvi obrambni mehanizem, pri katirem vaše telo razvije nespecifičen odziv na nekaj, kar je v telesu tujek..Eden od načinov, kako lahko vitamin D to stori, je posredno ustvarjenje protomikrobnih snovi, ki lahko uničijo bakterije.Ta vitamina lhko tudi spremeni imunski odziv skozi naše črvesje.

 

Delovanje mišic in športna zmoglivost.

Vidamin D vzdržuje telesni termostat za raven kalcija 24 ur na dan 7 dni v tednu.Nove raziskave so pokazale,da ima pomembno vlogo pri optimalnem delovanju mišic, pri njihovem krčenju in navsezadnem pri športni zmoglivosti.Raziskave iz športnih znanstvenih laboratorijev kažejo, da lahko dodaten vitamin D izbolša različna merila učinkovitosti in pomaga pri premogovanju pomankanja vitamina D  pri športnikih, ki trnirajo in nastopajo v zaprtih prostorih,kot so športniki v borilnih veščinah, telovadci in podobno.

lDelitev celic. 

Receptorje za vitamin D so odkrili na mnogih mestih v telesu, na primer v črvesju, plučih,ledvicah, trebušni slinavki in možganih.Raziskovalci so ugotovili da telesne celice potrebujejo zadostno raven vitamina D tudi za delitev celic.

sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalinična celuloza; ekstrakt gob (13,86%) (Agaricus bisporus - kukmak), stabilizator: zamrežena natrijeva karboksimetil celuloza; ekstrakt lišajev (2,22%) (Cladonia rangiferina), sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid; sredstvo za glaziranje: hidroksipropilmetil celuloza; vitamin D2 (ergokalciferol), sredstva proti sprijemanju: maščobne kisline, magnezijeve soli maščobnih kislin.

Vitamin D3 se priporoča: 2 tableti na dan, kar vsebujeta 20 µg.

mob. 040-242-289

Email:elender.milena@gmail.com

 

Vzdržuje KREJZI d.o.o.